Familie-kinderdag 17 september

Datum: 17-09-2022 Tijd: Hele dag

Op zaterdag 17 september organiseert de Stichting Pulmonale Hypertensie, in samenwerking met het landelijk expertise centrum voor kinderen met PH in het UMCG, een contactdag voor deze kinderen met PH, ouders en broertjes en /of zusjes. Het doel van de dag is om met elkaar in contact te komen, kennis en ervaring uit te wisselen en daarnaast met elkaar een ontspannen dag te beleven.

Deze dag zal plaats vinden in Ouwehands dierenpark in Rhenen. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen het dierenpark bezoeken met begeleiding van vrijwilligers. Voor de ouders is er een programma om met elkaar van gedachten te wisselen over de betekenis van PH voor jullie kind en voor jullie gezin.

Tijdens de dag zullen er zorgprofessionals uit het UMC Groningen, zoals een kindercardioloog en dietist, aanwezig zijn.

Voor donateurs van de Stichting Pulmonale Hypertensie is de deelname en entree voor Ouwehands dierenpark kosteloos. Aan niet-leden wordt een bijdrage van € 15 per persoon gevraagd.

Kinderen vanaf 4 tot 18 jaar jaar kunnen met de vrijwilligers het dierenpark bezoeken zodat ouders in een rustige sfeer met elkaar in gesprek kunnen gaan. Voor kinderen jonger dan 4 jaar vragen wij de ouders om zelf voor opvang te zorgen.

De uiterlijke inschrijfdatum is 22 augustus.

• 10.30 uur ontvangst met koffie/thee fris en wat lekkers..
  • 11.00 uur Kort openingswoord en toelichting van de dag door Louise Bouman, voorzitter Stichting Pulmonale Hypertensie
  • 11.05 uur Kinderen indelen in groepjes en kennismaken met vrijwilligers.
  • 11.15 uur Kinderen vertrek naar de dierentuin
    • Inleiding door vertegenwoordiging van het UMCG
    • Onder begeleiding van Dorien Boerkamp met elkaar in gesprek over de betekenis
  • 11.15 uur Gezamenlijke bijeenkomst ouders
  • 13.15 uur Terugkomst kinderen, gezamenlijke lunch
  • 14.15 uur Afronding waarna er nog de mogelijkheid is om het park te bezoeken.