Judith (met pulmonale hypertensie) gaat met haar zoon Bob (4 jaar) fietsen door Nederland, daarmee wil ze aandacht voor pulmonale hypertensie vragen en fondsen werven voor onderzoek!

Judith vertelt waarom ze deze fietstocht wil gaan maken:

“Ik was altijd heel sportief (tennis, kitesurfen, zeilen, klimmen, schaatsen, zwemmen) en ging de grootste avonturen aan. Zo zeilde ik naar Antarctica en bezocht ik Mt Everest. Dat kan allemaal helaas niet meer door mijn ziekte. Sinds Bob een jaar is halen wij het grootste plezier samen uit (elektrisch) fietsen. Want gewoon fietsen gaat voor mij niet meer door hartfalen. Om mijn avontuurlijke en sportieve ziel te voeden gaan wij nu een rondje Nederland fietsen. Wij hebben hiervoor een elektrische bakfiets gesponsord gekregen van Dolly bakfiets. De route staat deels vast (langs Nederlands landgrenzen), maar verder nog niks, omdat mijn lichaam elke dag anders reageert en ik niet weet hoeveel kilometer ik op welke dag kan fietsen. Daarnaast moet het ook voor Bob leuk blijven, dus we stoppen onderweg om te spelen en leuke dingen te doen. We trekken er dus ook onbepaalde tijd voor uit en hopen onderweg bij mensen thuis te kunnen overnachten.

Ik doe dit voor mij en voor de andere patiënten die lijden aan deze ziekte. Voor een langer en kwalitatief beter leven. Want het feit dat ik dit soort plannen nog kan maken (uitvoering blijft een vraagteken, ook voor mij ;-)) betekent dat het momenteel relatief goed met mij gaat. Veel patiënten kunnen dit niet meer en hebben moeite met alles wat voor gezonde mensen normaal is. Als je ons wilt steunen en wilt doneren dan kan dat door op onze foto (hieronder) te klikken. Onze dank is groot!

Als je ons avontuur wil volgen dan kan dat via Instagram

Liefs Judith (en Bob)”

Back To Top