Zojuist bericht op NOS.nl en NU.nl:

De ziekenhuizen in Rotterdam en Groningen houden hun afdeling voor kinderhartchirurgie. Dat heeft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) maandag bekendgemaakt, melden RTL Nieuws en NOS. Dat betekent dat het LUMC in Leiden en het UMC in Utrecht straks niet langer de operaties kunnen uitvoeren.
Al jarenlang hing het besluit om de kinderhartchirurgie nog maar op een paar plekken uit te voeren in de lucht. Tot nu toe werden de operaties in vier ziekenhuizen uitgevoerd: het Erasmus MC in Rotterdam, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, het Universitair Medisch Centrum in Groningen en het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden.

De minister wil de zorg nog maar op twee locaties aanbieden omdat de zorg dan beter wordt. De operaties komen namelijk niet heel vaak voor, en artsen moeten deze zo vaak mogelijk doen om ze zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Dit is goed nieuws voor kinderen met pulmonale hypertensie, zij kunnen voor zowel poliklinische bezoeken als de interventies (zoals bijv hartcatheterisatie) behandeld blijven worden in het UMC Groningen.

Klik op afbeeldingen hieronder voor gehele artikelen:

Back To Top