PHuman

Deze app is speciaal voor PH patiënten ontwikkeld door farmaceut Janssen (Actelion is een onderdeel van Janssen geworden).
Wat kun je er mee?
Je kunt er het volgende in bijhouden:

  • PH klachten
  • Vitale functies zoals; hartfrequentie, zuurstofsaturatie, hoeveelheid stappen die je hebt gezet, gewicht, bloeddruk

Als je dit bijhoudt (een keer per dag/week/maand, zelf te beslissen) kun je er een soort rapport van maken. De bedoeling is dat je dit op korte termijn met een druk op de knop kunt doorzenden naar je expertcentrum. De arts of verpleegkundige kan dan via hetzelfde systeem een (telefonische) afspraak met je inplannen.

Nu is dit nog niet zo, er wordt hard aan gewerkt. Is niet zo eenvoudig in te passen in de huidige systemen. Maar je kunt wel zelf je rapport maken en dit per mail aan je arts/huisarts/fysiotherapeut etc sturen. Ook kun je het rapport uitprinten en meenemen naar een controle afspraak.

Ook zal later de app gekoppeld worden aan gezondheidsapps van mobiele telefoons. Deze gezondheidsapps kunnen al communiceren met smartwatches / healthtrackers. De bedoeling is dat dan alle gegevens (hartslag, saturatie, bloeddruk, aantal gezette stappen) automatisch kunnen worden overgenomen in de PH Human App.

De ingevulde gegevens voor de rapportage worden nergens opgeslagen! Alleen op je eigen telefoon. De overige gegevens worden door een extern bedrijf bewaard en is gecodeerde informatie. Privacy is gewaarborgd.

Bekijk de video

Back To Top