Expertise in kaart

Het doel van het project “expertise in kaart”  is om de organisatie van de zorg rondom zeldzame ziekten (in dit geval Pulmonale Hypertensie) zichtbaar te maken. Dit gebeurt door kenniskaarten te maken per expertisecentrum.

Wat is een kenniskaart?

Een kenniskaart laat zien hoe de patiënten de zorg ervaren en wat hun wensen en behoeften zijn. Ook laat de kenniskaart zien hoe een expertise centrum de zorg aan patiënten aanbiedt.

Wanneer je de diagnose PH krijgt, wil je zo snel mogelijk naar een expertisecentrum. Een PH expertisecentrum is een ziekenhuis met veel kennis en ervaring op het gebied van Pulmonale Hypertensie. De kenniskaarten geven inzicht in bijvoorbeeld welke specialisten betrokken zijn bij de zorg, hoe het spreekuur verloopt, hoe het centrum bereikbaar is voor patiënten etc. Deze informatie kan je helpen bij het maken van een keuze voor een bepaald expertise centrum..


Kenniskaarten van alle expertisecentra PH staan online.

Samen met patiënten en het bestuur van Stichting Pulmonale Hypertensie ging expertise in kaart  in gesprek met de experts op het gebied van behandeling van PH. Er is gebruik gemaakt van vragen over tien onderwerpen die belangrijk zijn voor een expertisecentrum. Het resultaat hiervan voor alle PH centra is online te vinden: bekijk ze online!