Hieronder vind je alle officiële Nederlandse expertisecentra die zich bezighouden met Pulmonale Hypertensie. Deze ziekenhuizen zijn door de Nederlandse overheid aangewezen als expertisecentrum Pulmonale Hypertensie.

E-mail: verpleegkundigenph@radboudumc.nl
Tel: 0243611111

Klik hier om de website te bezoeken.

E-mail: ph@antoniusziekenhuis.nl
Tel: 0883201548

Klik hier om de website te bezoeken.

E-mail: ph.longziekten@erasmusmc.nl
Tel: 0107034862

Klik hier om de website te bezoeken.

E-mail: ph.info@amsterdamumc.nl
Tel: 0204440529

Klik hier om de website te bezoeken.

E-mail: ph-kenniscentrum@thorax.umcg.nl
Tel: 0503612915

Klik hier om de website te bezoeken.

Kinderen met PH
Tel: 0503611813

Klik hier om de website voor kinderen te bezoeken.

Hoe kies ik een PH behandelcentrum?

Het kiezen van een PH behandelcentrum dat bij u past is best lastig. Het project expertise in kaart helpt u hierbij.

Wat is een kenniskaart?

Een kenniskaart laat zien hoe de patiënten de zorg ervaren en wat hun wensen en behoeften zijn. Ook laat de kenniskaart zien hoe een expertisecentrum de zorg aan patiënten aanbiedt.

Wanneer je de diagnose PH krijgt, wil je zo snel mogelijk naar een expertisecentrum. Een PH expertisecentrum is een ziekenhuis met veel kennis en ervaring op het gebied van Pulmonale Hypertensie. De kenniskaarten geven inzicht in bijvoorbeeld welke specialisten betrokken zijn bij de zorg, hoe het spreekuur verloopt, hoe het centrum bereikbaar is voor patiënten etc. Deze informatie kan je helpen bij het maken van een keuze voor een bepaald expertise centrum.

Kenniskaarten van alle expertisecentra PH staan online.

Samen met patiënten en het bestuur van Stichting Pulmonale Hypertensie ging expertise in kaart in gesprek met de experts op het gebied van behandeling van PH. Er is gebruik gemaakt van vragen over tien onderwerpen die belangrijk zijn voor een expertisecentrum. Het resultaat hiervan voor alle PH centra is online te vinden: bekijk ze online!

Back To Top