Terugblik op de Succesvolle Informatiedag Pulmonale Hypertensie:
’20 Jaar Samen Vooruit’

Gisteren beleefden we een bijzonder geslaagde Informatiedag Pulmonale Hypertensie, met als kernthema ’20 jaar samen vooruit’. De zaal was tot de laatste stoel bezet, met maar liefst 160 deelnemers die deze dag hebben bijgewoond.

De dag werd geopend door dagvoorzitter Miriam Kap, verpleegkundig specialist in het Erasmus MC, die het publiek welkom heette en de toon zette voor een dag vol informatie en samenzijn. Vervolgens nam voorzitter Louise Bouman ons mee op een reis door de geschiedenis van Stichting Pulmonale Hypertensie, van het ontstaan tot het heden.

     

De ochtend werd voortgezet met twee boeiende presentaties die naadloos op elkaar aansloten. Dr. Thomas Koudstaal, longarts in het Erasmus MC, gaf inzicht in het proces van geneesmiddelenonderzoek en -goedkeuring, vanaf het begin tot het einde. Prof. Anton Vonk Noordegraaf, longarts in het Amsterdam UMC, deelde vervolgens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van Pulmonale Hypertensie.

Na een verkwikkende stoelyoga-sessie verzorgd door stoelyoga-nederland.nl, wachtte een heerlijke lunch op de deelnemers, waardoor er gelegenheid was voor informele gesprekken en het delen van ervaringen. Tijdens de welverdiende lunchpauze kregen alle deelnemers de kans om de informatieve stands van Eurocept, Stichting Pulmonale Hypertensie, mevrouw Braham, en Mevrouw de Graaf te bezoeken.

     

In de middag kregen de deelnemers de kans om deel te nemen aan een van de twee boeiende workshops. De eerste workshop bood informatie over het Persoonsgebonden budget (PGB), verzorgd door de Belangenvereniging Per Saldo. De tweede workshop, geleid door Dr. Sanne Boerman en verpleegkundig specialist Ingrid Verheul van het St. Antonius Ziekenhuis, bood een basisuitleg over Pulmonale Hypertensie.

     

De dag werd op een onvergetelijke manier afgesloten met een optreden van Astrid van der Laar van Lach op de Dag. Astrid vatte de dag op een humoristische wijze samen door twee liedjes voor ons te zingen. Na afloop was er ruimschoots tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje, waardoor de dag op een gezellige en informele manier werd afgesloten. Deze dag van informatie, inspiratie en samenzijn heeft niet alleen de kennis over Pulmonale Hypertensie vergroot, maar heeft ook een gevoel van saamhorigheid versterkt. We kijken terug op een waardevolle dag waarin we, samen met alle aanwezigen, hebben stilgestaan bij de vooruitgang die in de afgelopen 20 jaar is geboekt in de strijd tegen Pulmonale Hypertensie. Op naar nog meer jaren van samenwerking en vooruitgang!

       

Met grote dank aan:

Dagvoorzitter; Miriam Kap
Sprekers; Dr. Thomas Koudstaal, Prof. Anton Vonk Noordegraaf, Paula Jap Tjong, Margot Bos, Dr. Sanne Boerman, Ingrid Verheul en Astrid van der Laar.
Vrijwilligers; Leny, Annie, Anja, Elly en Noa
Standhouders; Eurocept, mevr. Braham en mevrouw de Graaf

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top