Het PADN-apparaat van Pulnovo gebruikt radiogolven om de zenuwactiviteit rond de longslagader te blokkeren. De longslagader is het belangrijkste bloedvat dat het hart met de longen verbindt. Door deze zenuwen te blokkeren, daalt de bloeddruk in de longslagader. Dit zorgt ervoor dat de ziekte langzamer erger wordt.  Het apparaat bestaat uit een speciale katheter die door een groot bloedvat in het been wordt ingebracht.

Behandeling met het apparaat voor denervatie (uitschakelen van de zenuwen) van de longslagader (PADN) verbeterde de inspanningsmogelijkheden, de eigenschappen van de bloedstroom (bijvoorbeeld bloeddruk) en de klinische resultaten voor patiënten met pulmonale arteriële hypertensie (PAH). Dit komt naar voren in een klinische studie PADN-CFDA, kondigde Pulnovo Medical aan.

De resultaten van het onderzoek werden dit jaar gepresenteerd op de Transcatheter Cardiovascular Therapy-conferentie (TCT 2022). Een studie waarin de bevindingen worden beschreven, is geaccepteerd voor publicatie in JACC: Cardiovascular Interventions.

Pulnovo heeft laten weten dat ze eerder dit jaar gesprekken over het ontwerp van verder onderzoek met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) met succes heeft afgerond. Uitgebreider onderzoek volgt dus nog!

Gehele artikel is hier te lezen!

Back To Top