Het team van de Alliance For Pulmonary Hypertension  (Ioanna Alysandratou – Griekenland, Pisana Ferrari – Italië, Mélanie Gallant-Dewavrin – Franktijk, Louise Bouman – Nederland, Hans-Dieter Kulla – Duitsland en Laure Rosé – Frankrijk)  is terug van 7th World Symposium on Pulmonary Hypertension.

Het bijwonen van het World Symposium on Pulmonary Hypertension was een ongelooflijk spannende en verrijkende ervaring. De wetenschappelijke sessies waren een hoogtepunt en boden inzichten in het nieuwste onderzoek en de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Het was een voorrecht om enkele van de beste medische experts ter wereld te ontmoeten, hun baanbrekende werk maakt de weg vrij voor nieuwe behandelingen en verbeterde patiëntresultaten.

Voor het eerst opende Task Force 1 on Patient Perspectives het symposium, waarbij het belang van de stem van de patiënt werd benadrukt en grote vooruitgang met datagestuurde elementen werd gepresenteerd. Gegevens uit enquêtes en studies over de impact van PH werden gepresenteerd, waarbij verschillende aspecten aan bod kwamen, van het gebruik van PROMs tot sociale aspecten van gezondheid.
Er zijn nog veel uitdagingen, maar er is ontzettend veel vooruitgang geboekt.

Het symposium bood ook een unieke gelegenheid om in contact te komen met vertegenwoordigers uit de farmaceutische industrie, waardoor samenwerking wordt bevorderd.  Bovendien was het contact met leden van patientenorganisaties van over de hele wereld inspirerend en bevestigde opnieuw dat we ons gezamenlijk inzetten om het leven van patienten met PH zo optimaal mogelijk te krijgen.

Over het geheel genomen was het symposium een ​​bewijs van het dynamische en samenwerkende karakter van de pulmonale hypertensiegemeenschap. Het was een eer om deel uit te maken van zo’n groots evenement, en we kijken ernaar uit om de nieuwe kennis toe te passen en bij te kunnen blijven dragen aan de vooruitgang.

Voor Louise was het de eerste keer dat ze dit symposium bezocht: “Voor mij was het mijn eerste bezoek aan de WSPH, maar het is al de 7e editie! Bedankt voor alle interessante gesprekken die ik deze dagen heb gehad, het organisatiecomité voor het mogelijk maken van dit evenement, en de sprekers van alle taskforces voor hun geweldige presentaties.”

Mélanie zei: “Het is de derde keer dat ik op een WSPH was; het is heel bemoedigend om echte nieuwigheden te horen, en het is zo leuk om bekende, vriendelijke gezichten weer te ontmoeten.”

Helaas mogen we nog geen details prijsgeven over de inhoud van het symposium. 29 augustus worden alle stukken van de task forces gepubliceerd en zullen we uiteraard samenvattingen delen!

 

Back To Top