Interview met Judith uit Flair:

Judith is bewust alleenstaande moeder van Bob. Tijdens haar zwangerschap was ze erg vermoeid en had een extreem dikke buik. Haar zoon is geboren via een keizersnede. Na de bevalling was ze heel misselijk en haar buik zwol steeds meer op. Het bleek te gaan om een darmverlamming. Na behandeling knapte ze echter niet op, het zuurstofgehalte in haar bloed was te laag.

“Uiteindelijk werd ik door de verzekeraar naar de huisarts gestuurd. De fietsproef die ik moest doen, werd halverwege gestaakt. Niet veel later had ik een diagnose: pulmonale arteriële hypertensie, een longziekte met hartfalen tot gevolg. Google leerde me dat de levensverwachting hiervan drie tot vijf jaar is.”

“Het is een wonder dat ik de bevalling heb overleefd.  Ik weet nu dat ik met de juiste medicijnen stabiel kan blijven en dat er nieuwe medicijnen in ontwikkeling zijn. Ik hoop dat die voor mij op tijd komen.”

“Ik kan niet meer werken. Dat is verdrietig, tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ik veel tijd samen met Bob heb. Maar ik kan niet de moeder zijn die ik had willen zijn. Hij weet dat ik medicijnen slik, maar ik vind het moeilijk eerlijk te zijn over mijn ziekte.”

Ik ben toe aan meer regie over mijn leven. Daarom ga ik met Bob een rondje Nederland fietsen, liefst met een elektrische bakfiets. Ik wil aandacht vragen voor de ziekte en geld inzamelen voor onderzoek. Stilzitten past niet bij me. Spijt dat ik zwanger ben geworden heb ik niet. Hooguit spijt dat ik er niet eerder aan ben begonnen. Ik hoop er nog lang voor Bob te zijn. Hij heeft mij nodig, er is niemand die hem zo goed kent als ik.”

Volg Judith ook op Instagram: @juuds_singlemom_life.

Klik op afbeelding om gehele artikel in Flair te lezen:

Back To Top