Landelijke informatiedag 2020

Created with Sketch.
Geen categorie

familiedag-april

11-04-2020 | 11:00 16:00
UMC Utrecht

Op zaterdag 11 april is de Landelijke informatiedag van de stichting Pulmonale Hypertensie. Dr. A Boonstra, longarts in het Amsterdam UMC is dagvoorzitter.

Vanaf 10.00 uur is er ontvangst met koffie en om 10.30 uur start het programma.
In de ochtend hebben we een plenaire sessie met 3 sprekers. We hebben onder andere een seksuoloog uit het Erasmus MC en omdat we begrijpen dat het misschien lastig kan zijn om vragen te stellen aan haar in een volle zaal, is er de mogelijkheid om vragen die je nu al hebt op het gebied van seksualiteit in combinatie met PH anoniem op te schrijven en deze in een doos bij de aanmeldbalie te stoppen. Ze zal vragen uit deze doos voorlezen en behandelen.
Tussen de middag wordt er een lunch aangeboden en heb je tijd om met elkaar in gesprek te gaan en de verschillende stands te bezoeken.
In de middag hebben we een aantal workshops waaraan je deel kunt nemen, waaronder ook een workshop specifiek voor partners of andere zorggevers. Je hebt de mogelijkheid om 2 workshops te volgen. Je keuze van workshops kun je aangeven in het aanmeldformulier.
Het programma eindigt op tijd zodat er daarna nog voldoende gelegenheid is voor contact met anderen.
De sluiting is om 16.00 uur met een borrel en een hapje.

Programma

10.00 – 10.30 uur:  Ontvangst met koffie en thee in de foyer

10.30 – 10.35 uur: Welkom door Louise Bouman, voorzitter Stichting Pulmonale Hypertensie Nederland

10.35 – 11.00 uur: Presentatie dagvoorzitter; Dr. Boonstra, longarts Amsterdam UMC

11.00 – 11.45 uur: Wat is pulmonale hypertensie; Dr. Snijder, longarts Antonius ziekenhuis Nieuwegein

11.45 – 12.30 uur: PH en seksualiteit; Hester Pastoor, seksuoloog Erasmus MC Rotterdam,

12.30 – 13.30 uur: Lunch in de foyer met gelegenheid tot gesprekken. Bezoeken van diverse stands in de foyer

13.30 – 14.15 uur: Eerste ronde workshops

14.15 – 14.30 uur: Koffie en thee pauze

14.30 – 15.15 uur: Tweede ronde workshops

15.30 – 16.00 uur: Cabaret door Maarten Willemse               

16.00 – 16.45 uur: Borrel in de foyer

Workshops:

Stoelyoga: het is belangrijk om in beweging te blijven met PH. Paula Jap Tjong leert je hoe je je spieren soepel en sterk kunt houden zonder teveel vermoeid te worden.

Visagie: als PH patiënt kun je er misschien wel een beetje grauw, blauw  of rood uitzien. Tonke van Lindenberg is schoonheidsspecialist en visagist en geeft verschillende tips om dit te voorkomen en zal je leren om je sterke punten te accentueren.

Zorg door omgeving: deze workshop is speciaal voor partners of familie en vrienden van PH patiënten. Mevrouw Boele is ervaringsdeskundige op het gebied van partnerzorg en zal haar ervaringen met jullie delen.

Longtransplantaties: Dr. Gan is longarts binnen het transplantatieteam van UMC Groningen en zal uitleg geven over wat het betekent om op de wachtlijst te staan, de procedure van een transplantatie en hoe het verder gaat als je eenmaal getransplanteerd bent.

Posterpresentaties: onderzoekers van verschillende PH centra vertellen over lopende onderzoeken die er zijn op het gebied van PH.

Wil je deze dag graag bijwonen, klik dan hier om je aan te melden. We zien je graag op 11 april!