Femmy-Anne Snijders

Ik ben Femmy-Anne Snijders, ben 53 en woon samen. In 2009 kreeg ik de diagnose pulmonale hypertensie. Al snel werd ik donateur van de stichting en meldde me aan bij de lotgenotengroep. Sindsdien heb ik regelmatig contact met lotgenoten. Van de krabbels op Hyves tot de actieve, besloten Facebook-groep die we nu hebben. Af en toe ga ik naar bijeenkomsten en lunches.

In al die jaren heb ik gezien hoe waardevol lotgenotencontact is voor mensen met deze progressieve ziekte. We informeren elkaar, steunen elkaar en soms ontstaat er vriendschap.

Daarom wil ik iets doen voor mensen met pulmonale hypertensie. Als bestuurslid zet ik me graag in voor belangenbehartiging van mensen met pulmonale hypertensie en het organiseren van onderling contact.

Verder doe ik vrijwilligerswerk voor Humanitas: opvoedingsondersteuning in gezinnen met kinderen tussen zeven en veertien jaar die wat extra aandacht kunnen gebruiken.